kubuskecil. Powered by Blogger.

Bonjour & Welcome

T E R B A R U !!

Kembang Rinonce

Aruming kembang mlathi rinonce Kaseselan endahing abang mawar kang wangi gandane Katutup putihing lancip kembang kanthil Wang...

Subscribe Via Email

Subscribe to our newsletter to get the latest updates to your inbox. ;-)

Your email address is safe with us!

THINK AGAIN!!

Translate

Blogger templates

Blogger templates

Blogroll

Wangsalan “Ngebun-ebun enjang anjejawah sonten”

Saturday, June 10, 2017



“Ngebun-ebun enjang anjejawah sonten” inggih menika salah satunggaling tuladha wangsalan. Ukara punika dipun gunakaken tumrap adicara nglamar satunggaling wanodia. Wangsalan punika saged dipun wastani mekaten :

Ngebun-ngebun enjang tegesipun bun ing wanci enjang sinebat awun ateges nyuwun
Anjejawah sonten tegesipun jawah ing wanci sonten sinebat rarabi ateges rabi

Dados ancasipun ukara “ngebun-ebun enjang ajejawah sonten” inggih punika kirang langkung bilih “nyuwun rabi”. Kirang langkungipun nyuwun pangapunten.

 Terjemahan dalam bahasa Indonesia
“Ngebun-ebun enjang anjejawah sonten” yaitu salah satu contoh wangsalan (teka-teki Jawa). Kalimat itu digunakan pada acara melamar seorang wanita. Teka-teki tersebut dapat diartikan seperti ini:

Ngebun-ngebun enjang artinya embun diwaktu pagi hari yang dalam bahasa Jawa disebut awun yang diartikan nyuwun (minta).
Anjejawah sonten artinya hujan diwaktu sore hari yang dalam bahasa Jawa disebut rarabi yang diartikan rabi (nikah/kawin).

Jadi tujuan kalimat “ngebun-ebun enjang ajejawah sonten” kurang lebihnya yaitu “nyuwun rabi” atau “minta dinikahkan”. Kurang lebihnya saya minta maaf.

0 komentar:

Post a Comment