kubuskecil. Powered by Blogger.

Bonjour & Welcome

T E R B A R U !!

Pembelajaran Bahasa Jawa di Sekolah Dasar

Sumber Gambar Belajar adalah suatu proses perubahan di dalam kepribadian manusia, dan perubahan tersebut ditampakkan dalam bent...

Subscribe Via Email

Subscribe to our newsletter to get the latest updates to your inbox. ;-)

Your email address is safe with us!

THINK AGAIN!!

Translate

Blogger templates

Blogger templates

Blogroll

Kembang Rinonce

Wednesday, August 9, 2017



Aruming kembang mlathi rinonce
Kaseselan endahing abang mawar kang wangi gandane
Katutup putihing lancip kembang kanthil
Wangi sumebyar

Kembang mawar, mlathi, kanthil
Lamun linawar tembung manis ing lathi gumanthil jroning nala
Semribit aruming kembang kagawa angin
Arum gandane sumerbak

Kembang rinonce cumanthel gagang keris
Mugi tansah anjaga keris nora metu saka warangkane
Anjaga dhiri saka polah angkara ing bebrayan
Ora nalingisir marang tindak kautaman

Kembang rinonce ngalungi jangga timekaning dhadha
Anjaga ati saka godha njaba mrih tentram ing bebrayan
Supaya adhem ayem lan wicaksana anggone mulat salira
Sansaya endah lan arum rikma mring mustakanira

Kembang rinonce
Tansah kumanthil ana ati
Kang endah menawa dilambari kanthi ikhlas
Urip bebrayan, nyawiji dadi siji

Wangining kembang rinonce
Minangka dadi pratanda
Dhodhog kori pinajang nginang jambe suruhe

1 komentar:

linda yang said...

Terimakasih telah di berikan kesempatan untuk berkomentar ya gan
semoga semakin banyak pembaaca anda ya gan

Agen Bola Terpercaya
Situs Judi Terbaik
Agen Taruhan online
Dewa Prediksi Togel
CeritaXxX

Post a Comment